pepa.cz
váš známý přes slevy

Pepa

Přijměte pozvání do nejhezčí oblasti západní Šumavy, do Železné Rudy. Tam v okrajové vilkové čtvrti stojí penzion Alpský Dům, který se postará o vaši pohodovou dovolenou. Užijete si zde opravdového klidu, protože kolem penzionu není téměř žádný provoz. Do centra městečka za nákupy nebo zábavou se dostanete pěšky během chvilky.

 

Alpský Dům - Šumava - ilustrativní foto

 

V letních měsících je penzion dobrou základnou pro pěší výlety i cykloturistiku. V okolí vás určitě osloví malebná šumavská příroda protkaná sítí turistických tras i cyklostezek. Do vzdálenějších koutů Šumavy vás zavezou tzv. zelené autobusy. Za návštěvu stojí určitě i blízký Bavorský národní park v Německu, jehož součástí je také velmi oblíbená Stezka v korunách stromů.

 

Alpský Dům - Šumava - ilustrativní foto

 

Penzion nabízí ubytování v pohodlných apartmánových bytech, které jsou určeny až pro 5 osob. Apartmán se skládá z předsíňky, obývací místnosti, kuchyňského koutu, oddělené ložnice a sociálního zařízení. V celém objektu je přístup k WiFi. 

 

Alpský Dům - Šumava - ilustrativní foto

 

Součástí penzionu je rovněž prostorná restaurace. Zde naberete síly při snídani, již si vyberete ze snídaňového menu (12 druhů). Večer vás čeká chutná dvouchodová večeře – polévka a výběr ze dvou jídel. Příjemné posezení nabízí také stylový denní bar s bohatou nabídkou nápojů. Odpočinout si a občerstvit se můžete i na letní terase. 

 

Alpský Dům - Šumava - ilustrativní foto

 

K dispozici vám bude také úschovna kol a posezení u ohniště. Děti se zabaví v dětském koutku s houpačkami, skluzavkami a trampolínou. Potěší i 40% sleva na vstup na skákací hrad pro děti do 12 let. U penzionu se také nachází rybníček, který v létě můžete využít ke koupání.

 

Alpský Dům - Šumava - ilustrativní foto

 

Na konci léta a na podzim se můžete vydat do okolních lesů na houby. Tyto magické šumavské hvozdy se totiž mění v houbařský ráj.

 

Alpský Dům - Šumava - ilustrativní foto

 

 

Tipy na výlety

 

Šumava (penzion se nachází přímo v pohoří)

Srdce cyklistů jistě zaplesá radostí, když se dozví, že Šumava nabízí nejvíce cyklotras v České republice s příjemným bonusem, kterým je překrásná příroda. I milovníci turistiky si přijdou na své. Národní park je s více než 68 hektary největším parkem v ČR. Procházka hlubokými lesy, na čerstvém vzduchu vám určitě udělá dobře.

 

Alpský Dům - Šumava - ilustrativní foto

 

 

Ledovcová jezera (6 km)

Na Šumavě se nachází celkem 8 ledovcových jezer, která vznikla postupným táním ledovců. V blízkosti Železné Rudy leží dvě největší a nejnavštěvovanější – Černé a Čertovo jezero.

 

Alpský Dům - Šumava - ilustrativní foto

 

 

Aquapark Zwiesel (15 km)

K dispozici je krytá hala, velký svět zážitků pro děti, masáže teplou vodou, venkovní bazén, bylinné inhalace, parní lázeň, Kneippovo brouzdaliště, 3 solária, infračervená kabina, cafeteria. Vnitřní bazény jsou krom velkého 25metrového plaveckého vyhřívané na velmi příjemnou teplotu.

  

Alpský Dům - Šumava - ilustrativní foto

 



Nemáte-li zrovna k dispozici automobil, nevadí. Najděte si vhodný autobusový či vlakový spoj.

VŠECHNY SLEVY

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace