MDŽ – Mezinárodní den žraní!
03.03.2015
Začněte v Evropě, přes Asii to vezměte do Jižní Ameriky a pak rychle domů, aby vám to nevystydlo. A nepotřebujete nic víc, než vidličku, nůž a pořádný hlad. Připravili jsme pro vás velké množství nabídek kuchyní z celého světa a zveme vás na pořádnou jízdu. Osmého března je MDŽ, ale my jej letos slavíme originálně jako “Mezinárodní den žraní”. Aby to vašim partnerkám nepřišlo neuctivé, tak je hlavně nezapomeňte vzít s sebou.
Svátek, který potěší všechny jedlíky a milovníky jídla, je tu! Oslavte spolu s námi tento den a vyberte si menu dle vaší chuti.
Česká kuchyně
Chcete vyrazit za romantikou a spojit to s gurmánským zážitkem? Pak vyzkoušejte luxusní 3chodovou večeři na palubě lodi.
Nebo byste rádi poseděli s kamarády u piva a k tomu pojídali lahodné masíčko? Co takhle 1,5kg kord plný grilovaného masa?
Italská kuchyně
Sbíhají se vám sliny na křupavé těstíčko a vypečené okraje na lahodné pizze, která je připravována tradičním způsobem z italských surovin? Pak si nenechte ujít nabídku na 2 pizzy dle vlastního výběru!
Japonská kuchyně
Lákají vás netradiční chutě? Milujete zdravé jídlo? Za pravým sushi nemusíte do Japonska, ale stačí navštívit příjemnou restauraci u Fugiho, kde si na této tradiční pochoutce smlsnete.
Indií inspirovaná vegetariánská kuchyně
Neholdujete zrovna masu? Nevadí! I pro vás máme nabídku skvělého meníčka, na kterém si pochutnáte. Znáte už restauraci Gopál? Že ne? Je na čase tam vyrazit!
Mexická kuchyně
Máte raději něco ostřejšího? Vychutnejte si příval chutí z Mexika! Čeká na vás burrito, grilovaná zeleninka, tacos, zapečené nachos a také fantastický steak z uruguayského hovězího Black Angus.
Africká kuchyně
Anebo jste na sladké a rádi byste přitom ochutnali něco nového a exotického? Troufnete si na africký dezert?
To a mnohem více naleznete v sekci Jídlo a pití.
Zajímá vás, jaká jsou u stolování pravidla? Mrkněte na pár zajímavostí:
- Při přípitku se drží sklenice za stopku a při ťuknutí se díváme do očí. Sklenice s pivem nebo tvrdým alkoholem se pouze pozvedá.
- Chleba se neukusuje, ale vždy se ulamují sousta.
- Neopírají se lokty o stůl.
- Příbor, který je nejdál od talíře, se používá jako první v pořadí.
- U stolu nepoužíváme párátko.
Ať už si vyberete jakoukoli kuchyni, přejeme vám dobrou chuť!
pepa.cz